Růžové víno

Vyrábí se z hroznů modrých moštových odrůd jen s krátkým nakvášením nebo bez nakvášení, takže výsledné zbarvení je světle červené (růžové).

Růžové víno se obvykle pije mladé ideálně z aktuálního nebo předešlého ročníku. Má totiž za úkol osvěžit a působit lehkým dojmem, který se z růžového s postupujícím časem až na výjimky pozvolna vytrácí.
Aby se růžové víno mohlo představit v plné kráse, mělo by být vychlazeno na teplotu od 8 do 12 stupňů. Růžové může být podáváno dokonce přímo na ledu či ve svůdných koktejlech. Ale pozor – růžové ztrácí svoji roztomilost, pokud je přechladíte. 

Pokud si rádi dáváte vinný střik, budete růžové víno milovat.

Stránka 1 z 1 - 2 položek celkem
Eichler rose web N 7030/22
pinot grigio rosato igt
220 Kč
85007